maandag 7 november 2016

Zingen met Kasteel013-lampionnen

Op 4 november hebben 19 kinderen uit de Hasselt Sint Maarten-liedjes geoefend. Ze gaan op 11/11 langs de deuren in de Hasselt (Tilburg) om te zingen èn om de mensen iets van Kasteel013 te geven. Lampionnen maakten ze van melkpakken.  


Sprookje Kasteel013 
Voor we oefenden met het zingen, maakten we al een klein begin met het sprookje van Kasteel013. Sommige woorden in de tekst van de Sint Maarten-liedjes hebben we vervangen door 'Pim'. Dan lijkt het net of de liedjes voor ons spektakel en het sprookje Kasteel013 zijn geschreven. Kinderen noemden ook Sam en boef.

Er was eens een kasteel in de Hasselt. 
Daar woonde Pim. Misschien was hij een ridder, misschien was hij een boef.  

Tekst liedjes 
Wil jij ook oefenen voor Sint Maarten? Dit zijn teksten van de liedjes die we op 11 november gaan  zingen: Als 't zonlicht gaat verdwijnen - Ik loop hier al met mijn lantaren (1) - Sint Martinus bisschop - Stergeflonker - Daar rijdt door de avond

Daar rijdt door de avond vertelt het verhaal van Sint Maarten. Dit lied is erg lang en gaan we niet zingen. Maar het is wel erg leuk om het verhaal van Sint Maarten te lezen!
Audio-opnames 
De MP3'kun je hier luisteren. Zang: Daniëlle van den Hurck, kinderen van Luc; gitaar: Luc Plompen; blokfluit: Jeanne Coumans.Durf te vragen: melkpakken 
Je moet wel heel veel melk drinken, wil je zo'n 30 pakken verzamelen. Daarom hebben we de hulp van buurtgenoten gevraagd. En zo kregen we melkpakken uit de hele buurt en zelfs daar buiten! Dat kwam omdat we een oproep hadden gedaan op Facebook: 'heb jij een melkpak voor ons?' En zo kregen we er een stuk of 25!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten