maandag 20 februari 2017

Team MUZIEK: Jeanne Coumans

Jeanne Coumans is de kartrekker van KASTEEL013 team MUZIEK. Zij begeleidt een echt KASTEEL013 straatorkest van-voor wijkbewoners. En jij kunt daar als wijkbewoner van Hasselt Goirke-West aan mee doen! Jeanne stelt zich voor:  


Al tijdens mijn blokfluitstudie aan het Brabants Conservatorium ben ik begonnen met lesgeven aan een aantal instellingen voor kunsteducatie. Later werd ik ook docent bij Factorium.
Intussen was er nog een instrument bijgekomen: de viola da gamba. Dat is een tamelijk onbekend strijkinstrument, iets kleiner dan een cello. De viola da gamba wordt vooral gebruikt in renaissance- en barokmuziek.
Omdat samen musiceren vaak nog fijner is dan alleen, ben ik me ook gaan toeleggen op ensemblespel en heb ik veel leerlingenensembles geleid.STRAATORKEST KASTEEL013
Sinds kort ben ik met pensioen, maar ik blijf natuurlijk met muziek bezig. Voor KASTEEL013 formeer ik een orkestje dat op 21 april door de straten van de Hasselt trekt, richting Stenen Kamerpark. Met leerlingen van BS Cleijn Hasselt en BS De Vijf Hoeven ga ik in maart april repeteren. Deze leerlingen kiezen zelf of ze mee willen doen.

Natuurlijk kunnen ook andere wijkbewoners meespelen in dit orkest, het is voor iedereen, jong en oud, ook voor mensen die geen muziekinstrument kunnen bespelen. Ik heb nog geen idee hoe dat orkestje gaat klinken, want dat hangt natuurlijk af van de muzikanten, maar daar komen we samen wel uit! We gaan er iets moois van maken, met als thema: heden, verleden en toekomst.

DOE MEE
Meedoen met het team MUZIEK? Kom dan repeteren op deze dinsdagen:

Dag: maart: 14 - 21 - 28; april: 4
Tijd: 17:00-18:00u.
Locatie: MFA De Poorten

Heb je een instrument, neem het dan mee.
NB Mee repeteren = mee optreden op vrijdag 21 april vanaf 16:00u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten