zaterdag 25 februari 2017

Team KASTEELGESCHIEDENIS: Marie-France van Oorsouw

Marie-France van Oorsouw van Weleer is een van de leden van het team Kasteelgeschiedenis. Zij geeft aan leerlingen van BS Cleijn Hasselt een les over archelogie. Zij stelt zich voor: 

Foto: Beeldveld, Wilfried Scholtes
Weleererfgoedcommunicatie, presentatie en advies is mijn bedrijf. Mijn specialisme is het ontwikkelen van publieksgerichte en educatieve concepten over cultureel erfgoed in het algemeen en archeologie in het bijzonder. Dat kan een tentoonstelling zijn, maar ook een boekje, speurtocht of een complete Archeologiedag. In Tilburg verzorg ik het programma 'Archeoloog in de klas!' op basisscholen. Hierbij komt er een kruiwagen in de klas te staan, gevuld met allerlei archeologische vondsten en gereedschappen van een archeoloog. De leerlingen gaan hierin zelf op onderzoek uit; een week later komt ik weer in de klas en vertel ik honderduit over de spullen in kruiwagen en andere Tilburgse archeologische ontdekkingen. 

KASTEEL013 is heel blij dat ze in Marie-France een expert heeft gevonden die kinderen meer over de archeologie van het Kasteel van Tilburg kan vertellen. Zelf vindt ze het ook leuk: "Natuurlijk doe ik ook mee met KASTEEL013, met verhalen over de opgraving van het kasteel en het werk van de archeologen. En misschien kunnen de leerlingen de archeologen nog wel een handje helpen..."

Website: weleer.nl 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten