zondag 12 maart 2017

Team Theater: Paul van de Waterlaat en Inez Wolters

Inez en Paul zijn de kartrekkers van het team Theater. Met een kerngroep van eigen vrijwilligers aangevuld met wijkbewoners, maken zij een theatrale performance. Dat is de hoofd-act op 21 april (18:30u.) in het Stenen kamerpark.  

Voor KASTEEL013 zijn het Stenen Kamerpark en 200 gejutte bouwstenen (jerrycans) de ingrediĆ«nten voor een voorstelling over afdrukken van het verleden en glimpen in de toekomst van Het Kasteel van Tilburg. Alles wat er in de komende maanden voorbereid wordt dor de andere creatieve teams, zoals het straatorkest, textiel decor, de kasteeldeur, gevlochten kunstwerken en meer, komt terug in de voorstelling. In maart en april duiken ze in de wijk op om te repeteren, te maken en te bouwen. 

Kom gerust langs voor een sneak preview. In de agenda vindt je de data en tijden dat ze in het Stenen kamerpark bezig zijn. Startdatum: zondag 12 maart, 13:00u. 


Over Bouwjaar '84 
Het duo vormt de artistieke leiding van hun eigen performancegezelschap, Bouwjaar '84. Ze doen aan Smeltkroezen: het laten samensmelten van verschillende kunstdisciplines tot een onlosmakelijk geheel. Vaak zijn ze buiten te vinden, daar waar de locatie het uitgangspunt vormt voor een performance. Bouwjaar ’84 jut. Ze  vinden materiaal wat door anderen als overbodig of niet bruikbaar beschouwd wordt en gaan daarmee aan de slag. Dat leidt tot verrassende ontdekkingen en inspirerend materiaalgebruik. 

En bijzonder: ze hebben op deze manier een heel theater bij elkaar gejut op de Galjoenstraat in Tilburg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten