zondag 5 maart 2017

Lezing Kasteel van Tilburg

Op dinsdag 18 april organiseert KASTEEL013 in samenwerking met Heemkunde Klein-Hasselt een lezing over de geschiedenis van het Kasteel van Tilburg aan de Hasselt. De spreker is Bas Aarts, historicus en voorzitter van Vrienden van Brabantse Kastelen. 

Bezoekers worden ge├»nformeerd over de geschiedenis van ‘die sthenen camer’ (vanaf 1477), over het leven van haar bewoners en over het bodemonderzoek in 1978, dat na de afbraak van de fabriek van Bernard Pessers heeft plaatsgevonden.

       

Datum: 18 april
Tijd: zaal open: 19:00u.; aanvang lezing: 19:30u.
Locatie: Wijkcentrum De Poorten, Hasseltstraat 194, te Tilburg
 
Er is plaats voor 100 personen.
Verzekerd zijn van een plek? Meld je dan snel aan via de website of stuur een mail naar spektakelkasteel013@gmail.com.

Twee exposities 
Bekijk de bijzondere foto-expositie van de opgravingen, samengesteld door Krelis Swaans vanaf 18 april op de begane grond van wijkcentrum de Poorten. Op de 2e verdieping van het wijkcentrum bevindt zich de permanente tentoonstelling over het kasteel en haar bewoners.

KASTEEL013 is een buurtcultuurproject in de Hasselt. Wijkbewoners zetten met kunst en cultuur het kasteel anno 2017 weer op de kaart. Het afsluitende evenement vindt plaats op 21 april. Hoogtepunt: 18.30u. theatraal optreden door Bouwjaar ’84 met Theatergroep Masker en wijkbewoners,  locatie:  Stenen kamerpark.   Meer informatie en programma: http://kasteel013.nl
De lezing is onderdeel van het erfgoedprogramma ‘10 Dagen op pad voor de koning’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten