donderdag 6 april 2017

KASTEEL013-route

Op 21 april kun je van 16:00u-18:00u. de KASTEEL013-route lopen. 
Deze route gaat langs 3 locaties die met het Kasteel van Tilburg te maken hadden: wijkcentrum de Poorten, de Kasteelhoeve en het Stenen Kamerpark.

Wijkcentrum De Poorten 

UNIEKE FOTO-EXPOSITIE kasteellocatie in de loop der jaren (begane grond) 
Komt dat zien, deze unieke foto's van de geschiedenis van de kasteellocatie. De expositie is georganiseerd door Krelis Swaans, Heemkunde Klein-Hasselt. Hij maakt gebruik van de gedoneerde fotocollectie van wijlen Huub Teurlings. Hij selecteerde, deed onderzoek en maakte er een prachtexpositie van waarbij de geschiedenis van de 'kasteel'locatie in beeld komt: het kasteel en haar bewoners, de fabriek van Bernard Pessers, de opgravingen naar het kasteel en de bouw van de nieuwe woonwijk.  Je kunt de foto's bewonderen op de begane grond in de entreehal.

<<TIP>> Op woensdag 3 en 10 mei om 14.00 u. geeft Heemkunde ‘Klein-Hasselt’  een toelichting op de expositie waarna een wandeling volgt naar het Steenenkamerpark, de locatie waar het kasteel stond, en de Kasteelhoeve. Voor meer info: krelis@macuser.nl

PERMANENTE TENTOONSTELLING OPGRAVINGEN ( tweede verdieping)                          
Bij de deze tentoonstelling zie je voorwerpen gevonden tijdens de opgravingen van het Kasteel van Tilburg in de Hasselt, zoals de kasteelpoort, potten, enz. Ook lees je interessante informatie over de kasteelbewoners en de geografische positie van dit enige kasteel van Tilburg.


Kasteelhoeve  - VOORDRACHT KASTEELROMANCE & SPELEN
Bij de schouw: Bert Oerlemans draagt een oud verhaal uit 1924 voor (gecorrigeerd door Krelis Swaans, Heemkunde Klein-Hasselt).
In de tuin: speel een potje schaak of doe een ander spel met Herman Fitters.

Stenen Kamerpark - REUZEPUZZEL MAKEN 
Kom gezellig de reuzepuzzel afverven met Krejakids013 en Studio Droombeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten