dinsdag 18 april 2017

Lekkers van De Cantharel - Nol van Loon

Wist je al dat we een echte kookschool in de wijk hebben: Kookschool De Cantharel. De eigenaar is Arnold van Loon, oftewel Nol. 

Op 21 april maakt Nol enkele oude recepten waaronder een vegetarische middeleeuwse linzensoep. Tijdens zijn zoektocht naar oude recepten, deed hij een onderzoekje naar gist.Gist is uitgevonden door Egyptenaren. Lang geleden had je heel vaste broden. Die moest je achter elkaar opeten want tegen de middag waren ze al hard.
Een bakkersknecht heeft het eigenlijk uitgevonden. Hij zette deeg weg. Per ongeluk was er vocht bij gekomen. De knecht zag dat het ging bubbelen en daarop ging hij verder met ontdekken.
Pas in de 19e eeuw is gist zoals we dat tegenwoordig kennen gekomen. Daarvoor kenden we alleen het natuurlijke gist zoals desem.

Nol snuffelde tijdens zijn onderzoek o.m. rond op http://www.jeannettekoockt.nl en maakte een variatie op een van de recepten.

Al meer 50 jaar kookt Nol hij dat het zijn lust en leven is. En vele jaren daarvan deed hij dat als chef-kok. Zijn diploma’s heeft hij gehaald bij  Koksschool Rotterdam. Ook voor een sterrenrestaurant heeft hij gewerkt. Dit kooktalent woont in Tilburg/ Hasselt. 

Op 21 april, publiceren we een receptenboekje met 4 recepten die Nol selecteerde voor KASTEEL013.


Wesbite De Cantharel.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten