Wist je al dat we een echte kookschool in de wijk hebben: Kookschool De Cantharel. De eigenaar is Arnold van
Loon, oftewel Nol.
Op 21 april maakt Nol enkele
oude recepten waaronder een vegetarische middeleeuwse linzensoep. Tijdens zijn
zoektocht naar oude recepten, deed hij een onderzoekje naar gist.
Gist is uitgevonden
door Egyptenaren. Lang geleden had je heel vaste broden. Die moest je achter elkaar opeten want tegen de middag waren ze al hard.
Een bakkersknecht heeft het eigenlijk uitgevonden. Hij zette deeg weg. Per ongeluk was er vocht bij gekomen. De knecht zag dat het ging bubbelen en daarop ging hij verder met ontdekken.
Een bakkersknecht heeft het eigenlijk uitgevonden. Hij zette deeg weg. Per ongeluk was er vocht bij gekomen. De knecht zag dat het ging bubbelen en daarop ging hij verder met ontdekken.
Pas in de 19e
eeuw is gist zoals we dat tegenwoordig kennen gekomen. Daarvoor kenden we alleen het
natuurlijke gist zoals desem.
Nol snuffelde tijdens zijn onderzoek o.m. rond op http://www.jeannettekoockt.nl en
maakte een variatie op een van de recepten.
Al meer 50 jaar kookt Nol hij dat het zijn lust en leven is. En vele jaren daarvan deed hij dat als chef-kok. Zijn diploma’s heeft hij gehaald bij Koksschool Rotterdam. Ook voor een sterrenrestaurant heeft hij gewerkt. Dit kooktalent woont in Tilburg/ Hasselt.
Wesbite De Cantharel.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten